Provincialni dan

Tudi letos smo se za kulturni dan zbrale v naši skupnosti v Ljubljani, kar postaja že tradicija. Zbralo se nas je okrog 40 sester iz vseh skupnosti province, razen iz Salzburga. Najstarejša udeleženka je bila s. Klara Wutte iz Celovca, ki je med nami, čila in mladostna, obhajala 90. rojstni dan. Preživele smo lep, vsebinsko in kulturno bogat dan. Kot zavedne Slovenke smo na začetku zapele našo Zdravljico, potem pa se je zvrstilo več lepo pripravljenih točk. S. Anka, ki je prišla na obisk iz Rima, nam je zanimivo predstavila življenje in delo mednarodnega noviciata. No, sem si mislila, to pa je lep kulturni žarek, ki je zasvetil iz samega Rima. Sledila je predstavitev prevoda nove knjige Hélène Bélanger: Marija od Učlovečenja – Žena, ki jo je treba še odkriti, zopet pomemben kulturni dogodek za našo provinco. Višek duhovno kulturnega dogajanja je bila podeljena molitev po skupinah ob molitvi Večni Oče sv. Marije od Učlovečenja in nato maša, ki jo je daroval p. Ivan Bresciani, provincial jezuitov.

Po preprostem kosilu, ki je dišalo po slovensko, saj je bila glavna jed jota, pecivu in sadju smo se razkropile po Ljubljani, več sester se je odločilo za obisk kake galerije ali muzeja. Ponovno smo se zbrale ob 15 uri, ko se je odprl debatni prostor o strukturah. Srečanje smo sklenile z molitvijo Večernic, ki so jih pripravile sestre iz Maribora.

Tudi na ustvarjalnost nismo pozabile. Ves dan so bile na hodniku razstavljene vizitke, fotografije, pisni in uglasbeni izdelki in razno umetelno izdelano pecivo, ki ni bilo samo paša za oči, temveč tudi za okus.

Zadovoljne za vse lepo, kar smo doživele, smo se zvečer vračale v svoje skupnosti.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.