Prejeti dar sv. maše za ŠDU študentke

»Pojdi domov k svojim ljudem in jim naznani, kako velike reči ti je storil Gospod in se te usmilil« (Mr 5,19). 

Ob tem svetopisemskem citatu začenjam misel na sv. mašo, ki smo jo študentke Študentskega doma Uršula organizirale v, zdaj že izteklem, mesecu januarju. Z mislijo na uspešno bodoče opravljeno izpitno obdobje, nove zamisli, osebne rasti in ustvarjalnega navdiha, smo se globoko v sebi posvetile Gospodu, da nas bo v omenjenem obdobju vodil po pravih poteh, na katerih bomo pustile dobro in iskreno sled.

Sv. mašo je daroval gostujoči duhovnik, jezuit p. Damjan Ristić, ki je s svojim žarom in energijo, za katero se zdi, da še kar diši po mladosti, obogatil in povezal obred v lepo, sporočilno celoto. Poudaril je ravno tisto, kar se zdi, da je mladina v hitrem in modernem času že malo izgubila – pristen stik, pogum in sledenje sebi, svojim sanjam. Da nas v življenju ne bo strah biti to, kar smo. Ni manjkalo tudi drg glasbe, za katere so poskrbele študentke glasbenice in sv. mašo obogatile s petjem, kitaro, violino, klavirjem in flavto. Rdeča nit se je povezovala prav tako skozi naše prošnje, ki smo jih namenile Gospodu, prav tako pa tudi dobrih in vzpodbudnih misli, ki smo jih zato, da bi poglobile njihov namen, napisale na lističe in jih prinesle na oltar s prošnjo, da jih Gospod usliši in nam pomaga z usmeritvijo na naši poti življenja in zorenja.

Po sv. maši je sledilo tudi skupno druženje, tako imenovano agape, kjer smo se posladkali, družili in se nato razšli v Gospodovem duhu, srečno in z mirom v srcu.

Sabrina Zavšek

Več na facebook strani ŠDU.

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.