Prvo jesensko druženje družin iz CIRIUS-a Kamnik

V nedeljo, 7.10.2018 popoldne, smo se družine zbrale pri sv. maši v Preski pri Medvodah, kjer je s. Magdalena učila verouk devet let.

Veselili smo se našega prvega srečanja po počitnicah in komaj čakali na pričetek  verouka. Verouk vedno pričnemo s skupno sv. mašo in druženjem. Običajno nam s. Magdalena na prvem srečanju razloži načrte za naprej in okvirne urnike verouka. Letos ni bilo tako, ker s. Magdalena zaradi težav z zdravjem ni mogla priti. Vse pa je tako skrbno načrtovala, da smo se počutili, kot bi bila z nami.

V cerkvi smo bili prijazno sprejeti. Tamkajšnji diakon g. Iztok nam je v dogovoru z domačim g. župnikom Juretom povedal nekaj o besed o zgodovini cerkve. Naš veliki prijatelj iz ŠG Lj-Šentnvid, g. Martin Zlobko, pa je daroval sv. mašo za naše družine. Posebej se je spomnil na pokojnega župnika Lojzeta Hostnika, molili pa smo tudi za zdravje sestre Magdalene.

Da so v cerkvi zazvenele orgle, se je posebej lepo  potrudil organist g. Franci Bavec iz Dravelj. Za doživeto sv. mašo so veliko prispevali animatorji  na čelu z Anamarijo in Nušo, skupaj z Anžetovim očetom Simonom in trio Eccentric.

Pri sv. maši  je ministriral tudi naš veroučenec Žan, ki je po končani sv. maši popestril naše druženje z igranjem harmonike. Pridne mame pa so spekle dobrote in jih prinesle s seboj.

Sestri Magdaleni se zahvaljujemo, da nas je spet izročila v dobre roke. Kot je pri sv. maši rekel g. Martin Zlobko, naj stopimo v novo veroučno leto skupaj z Jezusom in Marijo in ju primemo za roke, da nas bosta vodila po pravi poti.

Naslednje srečanje bo 2. decembra in do takrat se bo, srčno upamo,  naša draga s. Magdalena že pozdravila!

Mateja Burgar, mama fanta s posebnimi potrebami