S. Marija Regina Schmit ✟

Bog, Gospod življenja in smrti,

je našo drago sestro

 

s. Marijo Regino Schmit, OSU

Regino Frančiško

 

poklical v svojo večno domovino, v petek, 16. februarja ob 9’30, v 87. letu življenja in 57. letu redovnih zaobljub.

 

Rojena je bila 24. avgusta 1931 v Oggau na Gradiščanskem, kjer je obiskovala osnovno šolo in nato nadaljevala šolanje na višji učiteljski šoli za gospodinjstvo na Dunaju. Marca 1958 je vstopila k uršulinkam in bila deležna redovne vzgoje v samostanu Dunaj-Währing v XVIII. četrti. Po preselitvi sester v Dunaj-Mauer je nadaljevala s študijem, dobila »kanonično poslanstvo« in študij končala z diplomo za vzgojiteljice. Zelo uspešno je delovala kot učiteljica in kot vzgojiteljica pri gojenkah.

Leta 1977 je prišla v Celovec, v hišo, ki je ni več zapustila. Kot voditeljice gojenk, predstojnice, asistentke, in namestnice predstojnice je bilo njeno srce do zadnjega predano vsem in vsakomur. Vse v hiši je tako dobro poznala, da lahko zanjo rečemo z besedami sv. Angele: »Vse in vsako posebej je imela vtisnjeno v svoje srce«. Zato so jo mnogi ljubeče imenovali »Mutter Regina«. Njena materinska skrb se je kazala posebno v tem, da je zelo skrbela za sestre, redno pa je v hiši obiskovala tudi sodelavce, vse, ki so bili odgovorni za šolo in se zavzemala za vse, ki so potrebovali kakršno koli pomoč. Iz srca smo hvaležne, da nam jo je Bog za toliko let podaril!

V zadnjih mesecih je že zelo težko hodila in njena sladkorna bolezen jo je vse bolj bremenila. Sedaj jo je Bog odrešil vsega trpljenja. Deo Gratias!

Našo ljubo sestro Regino bomo spremili na zadnji kraj počitka na pokopališču St. Martin/Luegerstrasse (grob uršulink) 24. 2. 2018. ob 14 uri. Temu bo sledilo obhajanje vstajenjske Božje službe v cerkvi Svetega Duha (uršulinski cerkvi).

 

»Gospod je obljubil, da te bo spremljal,

obljubil, da te pokliče po tvojem imenu, ker si njegova,

svojo roko ti podaja, ker je On tvoj Tolažnik,

večni mir ti naklanja,

ker je On začetek in konec.«

 

S. Marina Zittera, osu

v imenu sester in vseh sorodnikov