Skupni praznik za sestre in študentke – sv. Uršula

Po sv. Uršuli, svetnici in mučenki, nosijo ime uršulinke in študentski dom, ki ga imajo sestre pod okriljem. Zavetnica našega doma goduje 21. oktobra, zato smo na ta dan skupaj s sestrami praznovale tudi študentke Študentskega doma Uršula.

Večerno srečanje, ki je potekalo v treh delih, se je začelo s sveto mašo, pri kateri smo s petjem še posebno proslavile ta praznik.

Po sveti maši smo se zbrale v veliki dvorani, kjer nas je pričakala okusna in skrbno pripravljena večerja. Med tem je vsaka izmed šestindvajsetih sester izžrebala dve študentki, za kateri bo molila in se ju spominjala skozi celo študijsko leto. Sledil je prijeten klepet in spoznavanje ob sladkanju s pecivom, ki ga je pripravilo nekaj prebivalk študentskega doma ob pomoči sestre Andreje.

Tretji, zadnji del je bil namenjen brucovanju – spoznavanju in sprejemanju nas, novih študentk v obstoječo ‘družino’. Starejša, že popolnoma domača dekleta so pripravila kviz in različne igre, v katerih so se preizkušale mlajše sostanovalke (od ugibanja imen vseh deklet, ki bivajo v ŠDU, najljubše skupine naše ravnateljice sestre Urše, do hitrostnega lupljenja jabolk in plesa na neznano glasbo). Po preteklem večeru, polnem radosti in veselja, ki nam bo gotovo ostal v lepem spominu, smo se poslovile z večerno molitvijo ter pesmijo.

Manca Škvarč