Srečanje ob 10. obletnici birme

Bila je hladna, deževna sobota, 2. septembra. Vendar je v naših srcih bilo toplo, saj smo se srečali in praznovali deseto obletnico prejema svete birme.

Pred desetimi leti so naši otroci s posebnimi potrebami, sedaj že mladostniki, prejeli v zavodu svetega Stanislava v Ljubljani sveto birmo.

Pri slovesnosti birme je bil takrat prisoten nadškof Alojzij Šuštar, takrat že na invalidskem vozičku, tako kot naši birmanci. To je bil milosten trenutek. Še danes nam je v spominu, kako nam je z veliko gorečnostjo med drugim tudi dejal: »Bog je dober, zaupajte vanj.«

Sedaj, po desetih letih smo podoživeli ta dogodek v Babnem polju. Najprej smo se zbrali v cerkvi svetega Miklavža, kjer smo imeli sveto mašo.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Veseli smo bili, da je sveto mašo skupaj z domačim duhovnikom Boštjanom daroval birmovalec Roman Globokar. Opogumil nas je, da je treba iti vedno naprej, četudi z majhnimi koraki, saj je Bog vedno z nami. Mašo so polepšali tudi mladi animatorji z igranjem kitare in s petjem.

Sestra Magdalena, ki naše mladostnike spremlja ves čas, nas je spomnila na darove Svetega Duha in na velik dar, da smo lahko skupaj in se imamo radi.

Po maši nam je gospa Alenka Veber duhovito predstavila cerkev in sam kraj Babno polje in življenje v njem. Med drugim je govorila tudi o bivanju medvedov, volkov, lisic, srn v okoliških gozdovih.

Prijazna družina Pintarič nas je povabila na svoj dom, kjer smo se pošteno okrepčali. V lepi mirni naravi je bilo dovolj časa za medsebojno druženje, klepet, izmenjava skrbi, vzpodbude …

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Po deževnem dopoldnevu je posijalo sonce, tako kot v naših srcih, zaradi vsega lepega, kar smo doživeli.

Prepričali smo se tudi, da je Babno polje res najbolj mrzel naseljen kraj v Sloveniji, vendar tam živijo ljudje toplih src in odprtih rok.

Družina Romih

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.