Študentska predizpitna sveta maša »Zaupanje in delo naredita čudeže«

Ljudje imamo želje, ki jih želimo uresničiti in cilje, ki jih želimo doseči. Svoj svet gradimo na svojih sanjah in ga bogatimo s pridobljenimi izkušnjami, znanjem. Doseči celostno podobo pa vedno pomeni narediti veliko korakov, prehoditi nešteto poti, zadeti ob ovire, padati in pasti, a hkrati začenjati znova, delati, zaupati in verjeti. Tudi v mladih študentskih letih je izzivov veliko; z njimi se je treba odločno soočiti in se od njih kar se da veliko naučiti. Da je premagovanje ovir lažje, pa se je dobro pred njimi za hip ustaviti, pogledati predse in pogledati vase ter najti v svoji globoki želji mir in moč.

2015_01_12_Studentska_sv._ma_aKo sv. maša postane zaradi sodelovanja naša

V ponedeljek, 12. januarja 2015, smo se študentke ŠDU-ja skupaj s sestrami zbrale pri predizpitni študentski maši, da za hip umirimo svoje misli, razveselimo srca in si vlijemo poguma. Sveto mašo je daroval duhovnik salezijanec Boštjan Jamnik, s pesmijo jo je popestrila pevska skupina ob instrumentalni spremljavi, študentke pa so mašo obogatile tudi z mislimi izraženimi preko uvodnega razmišljanja, prošenj in Božje besede. Velikokrat ni treba veliko več kot navzočnost, zaupanje in želja verjeti ter slišati, da je Nekdo, ki nas vodi k uresničenju.

2015_01_12_Studentska_sv._masa_2Bog je med nami

Izpitno obdobje je stresen čas in rezultati velikokrat niso odvisni le od dobrega poznavanja učne snovi. Potrebna je naša pripravljenosti biti pogumen, biti odločen in delaven. Naj bodo vera, zaupanje, molitev, pesem ali pa zgolj beseda dovolj velika vodila, ki nam bodo pomagala uspešno preplezati griče, hribe, gore preizkušenj.

2015_01_12_Studentska_sv._masa_3Klepet, petje, agape … 

Tadeja Logar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.