Zbranih misli pred izzive življenja

Januar je eden tistih mesecev, ko se običajna navdušenost in sproščenost študentskih obrazov začneta počasi oblačiti v plašč zavedanja, da je pred vrati čas, ko je potrebno v najrazličnejših oblikah pokazati pridobljena znanja, veščine, izkušnje.

Preden se začnemo s študijskimi izzivi izpitnega obdobja soočati, se v študentskem domu Uršula vsako leto dobimo na januarski predizpitni sveti maši. Ne vzame nam veliko časa, ne pripravljamo je na izrazito slovesen način. Predvsem smo povabljene, da ji damo svojo preprostost, svoje talente in občutja. Letos smo se na predizpitni sv. maši dobile v ponedeljek, 18. januarja 2016. Z molitvijo, pesmijo, z izraženimi željami in strahovi smo študentke skupaj s sestrami iskale poguma, odločnosti, zaupanja in vere. Božja beseda nas je nagovarjala k zavedanju, da je včasih treba marsikaj opustiti in se marsičesa otresti, da bi naredili prostor za vse tisto večje, kar nam je namenjeno. To poslanico je moč povezati z marsikaterim aspektom študentskega življenja, predvsem pa z željo, da bi v trenutkih utrujenosti, morebitnih porazov in iskanj smisla znale vztrajati, se ustaviti in svoje misli poglobiti.

Naj bodo izpitne in druge študijske obveznosti naši izzivi, pred katerimi ne klonimo, temveč se zbranih in pogumnih misli z njimi soočamo, se uspehov razveselimo, morebitnih težav pa ne ustrašimo, temveč vedno z dobro mero upanja korakamo naprej.

Tadeja Logar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.