Živi na polno

Tudi letos v našem domu je bil organiziran duhovno spoznavni vikend. Glavni namen tega dogodka je spoznavanje z novimi študentkami, razbijanje ledu za ”brucke” in ustvarjanje domačinskega vzdušja.

Naše druženje se je začelo v petek zvečer v Ljubljani in je trajalo do nedelje popoldan, ki se je zaključil v Repnjah. S pomočjo različnih družabnih nalog so se odnosi odprli, ustvarjali ali še bolj okrepili. Vsak pa je imel svojo osebno izkušnjo. Jaz sem bila v skupini kolesark, same stare študentke. Vse sem jih že poznala, nekatere več nekatere manj. Vseeno pa lahko rečem, da sem se še bolj povezala s puncami.

Osebno, ta izlet s kolesi do Zbiljskega jezera pa do Repenj in nazaj mi je bila ena prekrasna izkušnja. Na kolesu se pelješ, si v družbi, ampak se lahko obrneš v svojo notranjost, in si lahko sam s svojimi mislimi in je čas za razmislek; o tem, koliko smo srečni, da smo živi in zdravi; o tem, kako je lepa dežela v kateri živimo, kako je lepa narava in da smo tudi mi del te narave. Spomnimo se lahko, da smo mladi, sposobni, mogoče prestrašeni, jezni, ampak še vedno imamo jutri, in Bog je z nami, in nam hoče pomagati, da najdemo srečo, tisto pravo srečo. Ker je mogoče to smisel življenja: biti srečni in živet ga na polno. ”Bog prihaja, da vas osvobodi vsega, zaradi česar se zapirate vase. Spodbuja vas sanjati. (…) V poštev pridejo le igralci v prvi vrsti, ni prostora za rezervne igralce. (…) Življenje je vedno čudovito, če ga izberemo živeti na polno, ko se odločimo pustiti sledi. (…) Boga, ko nas kliče, ne skrbi, kaj smo, kaj smo bili ali kaj smo storili ali ne. Prav nasprotno.” – papež Frančišek

Če me bi me nekdo vprašal, kaj sem odnesla od tega vikenda, bi lahko rekla: novo upanje, nove cilje in motivacijo, da postanem bolj samozavestna, mirna in da začnem živeti bolj in zabavno življenje. Ker, tudi če smo mladi in nori, mi to zmoremo. Prav zato ker smo mladi in nori.

Eufemia Barzelatto

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.