Ogled jaslic Naše skupnosti družin

Ogled jaslic Naše skupnosti družin

Tudi letos, kakor je to že v navadi, smo se z veseljem na lep sončen dan odzvali na povabilo naše organizatorke in vodje s. Magdalene na ogled jaslic. To je bila sobota 11. 1. 2020. Odzvalo se nas je 12 družin, približno toliko pa se jih je opravičilo.

Letos nas je pot vodila proti Krasu, naprej na Veliko Ubeljsko, to je kraj nad katerim se vzpenja vsem poznan Nanos. Tu so nas pričakali g. župnik Vinko Lapajne in nekaj domačink, ki so nas po maši na presenečenje vseh pogostili z veliko doma pripravljenega peciva in toplim čajem. Mašo je vodil g. pater Franc Kejžar, ki nas je že večkrat duhovno bogatil na naših romanjih. Ob petju in spremljavi kitare naših animatorjev, lepih jaslicah ob oltarju, smo iz cerkve odhajali napolnjeni z milostjo božičnega časa.

Pot nas je naprej vodila v kraj Fara, kjer smo v tamkajšnjem župnišču imeli čas za pogovor, malico iz naših popotnih torb, se dodobra ogreli in zapeli nekaj pesmi.

Čas nas je priganjal in v kraju Košana nas je že pričakoval domači župnik g. Zdenko Štrukelj. Popeljal nas je v cerkev, kjer nam je predstavil čudovite jaslice, vredne ogleda. Ob prižigu luči so jaslice oživele, polno premikajočih se figuric in žuborenje potočka in še polno zanimivosti. Tu se nam je pridružil tudi g. župnik Gašper Mauko iz Homca, ki je bil prvotno namenjen, da poroma z nami, vendar mu obveznosti tega niso dopuščale. Po ogledu jaslic smo si ob pitju kave in soka izmenjali še zadnje besede in se polni lepih vtisov, božjega blagoslova in milosti, da smo si vzeli čas drug za drugega, še bolj duhovno povezani in srečni odpravili domov.

Družina Klopčič

(opomba: Na nobenem posnetku nas ni vseh, bilo nas je krepko čez 40)