Zdrobovi kolački z gozdnimi sadeži

Za peko peciva so (končno) dobili priložnost tudi otroci iz jasli. Kuharsko ekipo sta sestavljala dva otroka iz rdeče in dva iz oranžne sobe. Pripravljali smo zdrobove kolačke z gozdnimi sadeži. Kakšen del recepta smo malo poenostavili, da so lahko otroci čim več naredili sami. Čeprav nismo ločili rumenjakov in beljakov ter jih stepli v sneg, so bili kolački zelo okusni.

Veselje med peko je bilo tako veliko, da je že med pripravo eden izmed otrok začel plesati in prepevati: »Mi pečemo pecivo, super se imamo!«

 

Sestavine

1 liter              mleka
½ žličke          soli
250 g              pšeničnega zdroba
100 g              sladkorja
1 vrečka         vanilijevega sladkorja
1 vrečka         praška za vanilijev puding
ščepec           cimeta
5                    jajc

 

Priprava

  1. Mleku dodamo ½ žličke soli in ga zavremo. Zakuhamo zdrob in ga med kuhanjem ves čas mešam. Ko je kuhan ga pustimo, da se ohladi.
  2. V ohlajen zdrob dodamo sladkor, vanilijev sladkor, prašek za vanilijev puding ter rumenjake in z ročnim mešalnikom dobro premešamo.
  3. Iz beljakov stepemo sneg in ga vmešamo v zdrob.
  4. Maso vlijemo v pekač za mafine (obložen s papirnatimi košaricami oz. dobro namazan z maslom) in po vrhu potresemo s sadjem.
  5. Pečemo v pečici na 180°C, 20-30 minut.

 

 

s. Diana Novak