Angela 40, binkošti 2015

naslovnica 40Beseda uredništva

Šum z neba

Štirideseta, jubilejna številka Angele prihaja med nas v času binkošti. To je praznik, ko “je nastal z neba šum in so bili vsi napolnjeni s Svetim Duhom in so začeli govoriti v tujih jezikih, kakor jim je Duh dajal izgovarjati” (prim. Apd 2).

Tudi vsebina Angele je povezana s tujimi jeziki, ki nam postanejo bližji po konkretnih srečanjih in osebah. Letos septembra se bo Skupnost Avstrija pridružila Slovenski provinci uršulink. Naše sodelovanje in koraki v novo stvarnost so zabeleženi tudi v tej številki.

Smo v letu posvečenega življenja, ko redovniki poglabljajmo korenine svoje identitete in se oziramo z upanjem v prihodnost.

Utrip našega življenja lahko začutite preko dogodkov iz naših skupnosti ter našega apostolata.

Čutimo s Cerkvijo in aktualnim dogajanjem v naši državi. Pridružile smo se molitvi ter drugim pobudam za ohranitev družine, kjer oče, mama in otroci sestavljajo osnovno celico družbe.

Z binkoštnim praznikom se je za Cerkev začelo novo obdobje delovanja. Tudi naša provinca in revija Angela vstopata v novo obdobje življenja. Kot glavna urednica Angele se je poslovila s. Marjeta Pija Cevc, ki je dolga leta krmarila naše strani. Za vse delo, mnogo je bilo nevidnega, se ji iz srca zahvaljujemo in ji želimo ustvarjalne moči Svetega Duha na vsakem koraku.

S. Mateja Koršič, naša provincialka, bo predala svojo službo s. Zorici Blagotinšek v mesecu juliju. S. Mateja, hvala za tvoje požrtvovalno služenje na čelu naše province zadnjih 7 let! In ostani še naprej zvesta sodelavka in prijateljica Angele.

S. Zorici izrekamo dobrodošlico, naj pride šum z neba, da bomo skupaj priče Njegovega vstajenja in delovanja!

s. Tatjana Car

2015-05-24 Revija Angela1

 

Celotno revijo Angela dobite TUKAJ