Izredni delivci obhajila v Mariboru

V mariborski nadškofiji je v letu 2016/17 pričel delovati Referat za formacijo delivcev obhajila v cerkvi in na domu. Po temeljiti pripravi z rednimi srečanji in duhovno obnovo je v sredo, 14. junija 2017 v mariborski stolnici to službo iz rok nadškofa g. Alojzija Cvikla prejelo 44 novih delivcev. Med nami je vladalo Jezusovo veselje in globoko smo izkusili moč občestva Cerkve. Program se izvaja v sodelovanju z Nadškofijsko Karitas Maribor. Naša želja je, da bi v jeseni začeli s formacijo voditeljev skupin za starejše po župnijah.

 

»V luči večnosti duša vidi stvari takšne, kakršne so. Oh, kako je vse, kar ni bilo narejeno za Boga ali z Bogom, prazno! Prosim vas, vse zaznamujte s pečatom ljubezni. Samo to ostane.«

(Bl. Elizabeta Svete Trojice).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kar je narejeno za Boga in z njim ima večno vrednost, zato Cerkve ni mogoče uničiti, saj jo ljubi in hrani Bog sam. A naš Bog ni sam, je skupnost in tudi nas ni pustil same. Jezus se je skril v hostijo, kakor preprosto rečejo majhni otroci in mu pošljejo poljub proti tabernaklju. In Jezus želi za nas prav to – da bi mu zaupali s srcem otroka. Ni treba, da bi vse razumeli, največjih in najlepših stvari tako ne moremo v jedru razumeti, če ne gledamo s srcem. V ta majhen košček kruha si se skril Jezus, mogočni Bog; kdo more to razumeti? Samo ponižno srce v Bogu. Gospod Jezus, pomagaj nam, da bomo mi, ki nam je na predvečer praznika Svetega Rešnjega Telesa in Krvi, v Mariborski stolnici bila zaupana velika, odgovorna in lepa naloga, da smo postali izredni delivci tvojega telesa, vedno z ljubeznijo prinašali Tebe – bolnikom in ostarelim in da bomo pomoč našim duhovnikom.

Marija Magdalena Novak

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Matjaž Vertuš

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.