Laudato.si na poti

Kaj je to?

Dragi bralci naše spletne strani, tokrat vas izzivamo z novim projektom Laudato.si na poti. Se sprašujete, kaj je to? Uršulinke imamo že nekaj let Komisijo za pravičnost, mir in ohranjevanje stvarstva. Pred dvema letoma je izšla okrožnica papeža Frančiška Hvaljen, moj Gospod, ki govori o skrbi za naš skupni dom – Zemljo. Ker je precej obširna, smo jo skupaj z g. Alešem Čerinom za vas predelali v romarski priročnik, s katero vas vabimo na pot. V treh letih vam želimo njeno vsebino predstaviti na način, ki vključuje hojo, opazovanje in vaje v naravi, molitev, branje in pogovor. Letos je pred vami prvi del, ki se odvija po Loškem hribovju.

 

Kako do priročnika?

Priročnik je za zdaj v pdf obliki, ki ga lahko snamete in si naredite knjižico v velikosti A5 formata. Če bo zanimanje večje, bomo razmislile o tiskanem priročniku, ki ga bo mogoče naročiti. Sporočite nam svoje želje.

Metoda je primerna za eno ali več družin hkrati, za posameznike ali manjše skupine. Hodite lahko od enega do štiri dni. Priporočamo vsaj eno nočitev. Možno je tudi, da si za duhovno spremstvo na poti izberete kakšnega duhovnika ali redovnico. Pogumno vprašajte! Veseli bomo povabila. Pot bo gotovo polna doživetij, zato vas vabimo, da nam pošljete svoje odmeve ali predloge za izboljšave ali pohvale. To nam bo v pomoč v pripravi za naslednje poletje. Lahko pošljete fotografijo ali sestavek na naslov: helena.erzen@gmail.com ali poveste svoj odmev na naši facebook straniSvoj komentar lahko oddate tudi na tej strani spodaj.

 

Priročnik:

 

Prav tako bo kmalu tudi na voljo romarski priročnik za zakonce Radost ljubezni na poti, (po okrožnici Amoris Laetitia), ki jo pripravlja Društvo Družina in življenje. Takoj ko bo izšel, vas bomo obvestili.

 

Pripravljalna ekipa vam želi srečno in vznemirljivo popotovanje po naši čudoviti deželi!