Ko je telo hvaležno za vsak migljaj

V študijsko napornem zadnjem tednu novembra in kljub pomanjkanju prostega časa, smo 3 študentke pripravile športni večer. Odločile smo se, da začnemo z vadbo zumbe, nadaljujemo z vajami za moč in zaključimo z raztezanjem in sproščanjem. S tem smo dale energijo našim od sedenja izmučenim telesom in se sprostile. Zunaj je te dni le nekaj stopinj nad ničlo, zato Tivolski park, ki je poleti poln športnih duš, žal ni prišel v ožji izbor lokacije telovadbe. Opazile pa smo, da imamo v samostanu telovadnico, ki je premalo v uporabi in se odločile, da telovadbo pripravimo kar tam.

Zbralo se je zavidljivo število športa željnih deklet, ki so z veseljem sledila plesnim korakom strokovnjakinje za zumbo. Že ta del je povzročil hitrejše dihanje in srčni utrip.

2014_11_27_sport_2Koraki zumbe z Eufemio

Sledil je najnapornejši del, za katerega je avtorica vzela navdih v body pump tečaju, ki ga obiskuje v tem letu. Tudi najbolj fit udeleženke so se morale potruditi, da so ji sledile.

2014_11_27_sport_3Vaje za moč s Sašo pa niso bile od muh

Zadnji del je bil namenjen umirjanju, osredotočanju na dihanje in raztegovanju naših utrujenih mišic.

Na tem mestu bi tudi priporočili vsem vam, našim dragim bralcem, da večkrat pomislite na kakovost dihanja, saj se le-ta velikokrat zrcali v našem počutju. Vzravnajte hrbet, zaprite oči, petkrat globoko vdihnite in izdihnite s prepono 

2014_11_27_sport_4Raztezne vaje pod vodstvo Heme

študentke ŠDU Hema, Eufemia in Saš

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.