Marija od Učlovečenja, sveta uršulinka

Marija od Učlovečenja (Marie Guyart 1599-1672),

žena, mati, mistikinja, redovnica in misijonarka.

 

Njen god praznujemo 30. aprila.

Med svetnike jo je z dekretom prištel papež Frančišek 3. aprila 2014.

 

Iz dokumenta kanonizacije:

Potem ko smo slišali našega častitega brata kardinala Angela Amata, Prefekta Kongregacije za zadeve svetnikov, ga pooblaščamo, da izvede ta vpis. Pozicija glede enakovredne kanonizacije, ki so jo očetje kardinali in škofje odobrili na rednem zasedanju 1. aprila 2014, je torej dosežena. Tako smo tega istega dne, potem ko smo dolgo in z gotovim znanjem tehtali vse zadeve in prosili za Božjo pomoč, potrdili izjavo Kongregacije za zadeve svetnikov in tudi določamo, naj bo češčenje te goreče Jezusove učenke predloženo za vso Cerkev, sedaj in za vedno. Zato v Božjo slavo, za poveličanje katoliške vere in za rast krščanskega življenja, v moči naše oblasti določamo, da je Marija od Učlovečenja sveta, da se vpiše v Register svetnikov, da se jo pobožno in vdano časti in da je prišteta med svetnike vesoljne Cerkve.

Celoten dokument dobite na povezavi: Bula kanonizacije M. od Učlovečenja.

 

V začetku januarja 2017 smo v lepi knjižni obliki dobili prevod knjige, ki jo je o sveti Mariji od Učlovečenja napisala kanadska uršulinka Hélène Bélanger: Marija od Učlovečenja: Žena, ki jo je treba še odkriti.

 

 

 

1 odgovor na “Marija od Učlovečenja, sveta uršulinka

  1. Vsakemu priporočam, da prebere to knjigo: te kar potegne v tisti svet, ki nam ga je na svet prinesel Jezus – nadnaravni svet. Na vse, tudi težke dogodke Marija od Učlovečenja gleda od zgoraj: “Božja dobrota nam je naklonila …”

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.