Oktobrsko srečanje s sestrami in brucovanje v ŠDU

V četrtek, 20. oktobra 2016, na predvečer goda sv. Uršule,  smo se študentke ŠDU in sestre uršulinke, ki živijo v tukajšnji skupnosti, zbrale na že tradicionalnem srečanju ob začetku šolskega leta. Srečanje se je pričelo s pozdravnim nagovorom predstojnice s. Judite, nato pa smo si pogledale nekaj slik, ob katerih nam je s. Milena predstavila življenje sv. Uršule.

Sledil je del, ko vsaka izmed sester dobi v zaupanje nekaj študentk, za katere bo v tem šolskem letu še posebej molila. Za nas študentke je to velika dragocenost, saj vemo, da sestre svojo nalogo vzamejo resno in da se prisotnost njihove molitve še kako čuti in kaže v našem življenju. Na koncu je sledilo druženje ob odlični večerji, ki so jo za nas skrbno pripravile sestre. Pogovarjale smo se o marsičem, in ura je bila hitro naokrog.

Ob tej priložnosti smo se imele možnost spoznati s sestrami ter se tudi me študentke povezati med seboj. Lepo si je deliti isto streho s toliko različnimi dekleti in ženami, s toliko različnimi zgodbami in izkušnjami. Lepo se je tega še bolj zavedati, saj nas vse to oblikuje in bogati, da skupaj rastemo. 

Prijetnemu srečanju s sestrami je sledilo tradicionalno brucovanje – druženje, namenjeno sprejemu novih študentk in sproščenemu snidenju obrazov. Ogrele smo se s pesmijo in plesom, nato pa so starejše študentke brucke postavile pred številne izzive. Pokazati so morale, kako dobro že poznajo življenje v študentskem domu, kako spretno se znajdejo v Ljubljani, predvsem pa so bile spet povabljene k sodelovanju in k skupnemu trudu za dobro vzdušje v našem študentskem domu. S svojo dobro voljo so dokazale, da so pripravljene zakorakati novim izzivom naproti. Kljub temu da nas je spoznavno-duhovni vikend na začetku oktobra že dodobra ogrel za skupno življenje,  je vsako podobno srečanje nova priložnost za pogovor in nove vezi. Večer smo zaključile z molitvijo in z željo, da bi vztrajnost, trud in delo vsake izmed nas tudi v prihajajočem študijskem letu obrodili sadove.

Kristina, tl

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.