10 let prijateljstva skupine Novo življenje

Pred več kot desetimi leti nam je Bog po sv. Angeli (v to sem vedno bolj prepričana) poslal navdih, naj v duhu Angeline karizme več pozornosti posvetimo ženskam. Kako to storiti? Skupaj smo molile in se pogovarjale v dnevni sobi pri Svetem Duhu. Potem sva s. Anko negotovo objavili razpis za takrat imenovani Tečaj osebne in duhovne rasti za ženske (program Ustvarjena za ljubezen). Sama sem imela takrat še šibko vero (mislila sem si, da bo pet udeleženk že kar dober rezultat), a  s. Anka  močnejšo.  Bog se je očitno oprl na njeno in tisto leto (2006) poslal kar 32 žensk! Tako sva imeli dve skupini, ki sta se leto dni kasneje združili v eno. Veliko takratnih udeleženk vztraja še danes, vmes se je pridružilo še nekaj novih in poimenovale smo se Novo življenje. Srečujemo se enkrat mesečno in naš temelj je druženje ob sv. Angeli in njeni viziji za žensko, razpeto med osebnim življenjem in družbo, kateri daje svoje pečat s svojo osebno vero v Jezusa Kristusa. Na praznovanju, 14.10. 2016 smo se veselile tega, kar smo zaživele skupaj in bo ostalo za večnost.

Tisto, kar prejmeš dobrega, ne moreš le obdržati zase, sicer ti propade v zaprti dlani. To sta dobro razumeli tudi Jožica in Maja iz Rakovnika, kjer sta pričeli pred nekaj leti z vodenjem župnijske ženske skupine. Sestre uršulinke skupino duhovno spremljamo še danes, in upamo, da bo  živela še naprej.

Drobno seme se je v veliko drevo razvilo v Mariboru, kjer je najstarejša skupina šteje devet let. Srce skupin je s. Štefka. Danes se v skupnosti na Gregorčičevi 20 srečuje pet skupin, na bližnjih župnijah pa še tri, ki jih vodijo ženske same.

Ker se, kot kaže, dobre stvari širijo kar same naprej, je lani nastala skupina v Mirni Peči in letos postavljamo v življenje skupino v Trebnjem. Naj bo sv. Angela še naprej naš navdih in vizija, kjer je odrešena ženska, presvetljena od Jezusa Kristusa, odsev Božje miline in sijaja v današnjem svetu, zmožna biti most med Bogom in človekom.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.