Naslovna slika
Zbirka relikvij v Vodnjanu

Zbirka relikvij v Vodnjanu

Na velikonočni ponedeljek smo sestre iz Izole obiskale župnijo Vodnjan v Istri. V cerkvi sv. Blaža, katere zvonik meri kar 60 m v višino, hranijo zbirko 370 relikvij od 250 krščanskih svetnikov. Med njimi je tudi ohranjeno telo sv. Nikoloze Bursa, ki je živela v 15. stoletju v Kopru.

Milina Gospoda, našega Boga …

Milina Gospoda, našega Boga …

Gospod je moj pastir, nič mi ne manjka. K vodam počitka me vodi. Mojo dušo poživlja … Tudi, če bi hodil po globeli smrtne sence, se ne bojim hudega, ker si ti z menoj. Le dobrota in milina me bosta spremljali vse dni mojega življenja. (Prim. PS 23). Milina Gospoda, našega Boga, naj bo nad … Več

Romanje po poteh sv. Angele Merici

Romanje po poteh sv. Angele Merici

Sredi si mojih dni, o Angela sveta, mi tiha zaupnica, ki pomoč mi obeta. Ti si živela ure up, bol in radosti, s pogledom na Jezusa v brezmejni prostosti. Tiho me spremljaš, iz preteklosti stopaš, kažeš na Jezusa, o Angela sveta …

Romanje in izlet mlajših bratov in sester

Romanje in izlet mlajših bratov in sester

Tokrat smo se mlajši redovniki in redovnice, ki smo še v pripravi na večne zaobljube, odločili, da za naše pomladansko druženje povežemo oboje, romanje in izlet. Najprej smo se pustili objeti Božjemu usmiljenju, vstopili skozi sveta vrata brezjanske bazilike, sodelovali tam pri sv. maši, nato pa nadaljevali bolj izletniško in se povzpeli na Dobrčo.

Lepote Škocjanskega zatoka

Lepote Škocjanskega zatoka

Kako mogočen si, Gospod, ustvaril vse si, kar živi. V vodah življenje se množi, rastlinje klije in brsti. Živalim, ki v vodah živé, in tem, ki v zraku letajo, vsem skupen je v davnini rod, različna jim je dana pot.