Naslovna slika

 

Pustovrhova 11, 1210 LJUBLJANA – ŠENTVID
Telefon: 0590 13 696

brez-naslova

 

V skupnosti živimo:

s. Anka Kogelnik, provincialna predstojnica s. Karmen Ocepek
s. Darjana Toman s. Sabina Vakselj
s. Gracija Premrl

Majhna uršulinska skupnost živi v predmestju Ljubljane, na Pržanu. Že pred leti je bratranec dveh uršulink, sester Ksaverije in Katarine Pirc, po smrti zapustil hišo uršulinkam. Hišo smo malo povečale in obnovile. Čeprav smo del mesta, nas zaznamuje tudi podeželsko ozračje, saj nas obdajajo zeleni travniki, prav blizu nas pa je tudi večja kmetija.

Skupnost je zaživela 4. novembra 1998. Od vsega začetka je tu vodstvo slovenskih uršulink ali provincialat, ki je v službi vseh sester slovenske province. Sestre naše province živimo v Sloveniji in Avstriji.

Trenutno nas v skupnosti na Pržanu živi pet sester.  Želimo biti gostoljubne do vseh, ki prihajajo k nam. Obdelujemo  tudi manjši vrt. V letošnjem letu si želimo  rasti  v medsebojni ljubezni, živeti v duhu Svete Angele in biti pozorne na prenos vere v družinah.

S. Anka Kogelnik je kot provincialna predstojnica v polnem služenju sestram. S. Gracija Premrl skrbi za s. Blandino, ki je v domu za starejše, jo redno obiskuje ter pomaga pri prevajanju. S. Karmen Ocepek pomaga v tajništvu in ureja provincialni arhiv. S. Darjana Toman je ravnateljica Akademije Mericianum, je odgovorna za Katehezo Dobrega pastirja v Sloveniji in vodi skupino Duhovnih vaj v vsakdanjem življenju. S. Sabina Vakselj je katehistinja v župnijah Ljubljana – Dravlje in Mekinje ter sodeluje v varstvu otrok na duhovnih vajah za zakonce. V župniji Dravlje vse sodelujemo pri liturgiji. Delimo si tudi vsakdanjo skrb za gospodinjstvo.