Ljubljana

Ljubljana

Naslov: Ulica Josipine Turnograjske 8, 1000 LJUBLJANA
Telefon: 01 251 31 19

 


Središče naše skupnosti je kapela, ki je bila leta 2009 na novo opremljena in jo bogati Rupnikov mozaik. V njej se rade zbiramo pri skupni in osebni molitvi, saj pri Jezusu črpamo moči za vse druge dejavnosti. Posebno smo vesele starejših sester, ki s svojo molitvijo podpirajo mnogovrstne dejavnosti vseh, ki smo vpete v apostolsko delovanje.

Gospod nas pošilja na najrazličnejše konce, mnoge pa nam pripelje kar na dom. Leta 2001 je bil namreč ustanovljen Uršulinski zavod. K nam v Angelin vrtec, ki ima tudi jaslični oddelek, dnevno prihaja skoraj devetdeset otrok. Za njihovo vzgojo so odgovorne nekatere naše sestre, pomagajo pa jim tudi druge vzgojiteljice. Z ustanovitvijo tega vrtca se je v Sloveniji začela uvajati pedagoška metoda Marije Montessori, po kateri deluje tudi Angelin vrtec.

V Študentskem domu Uršula bivajo študentke, ki jim odgovarja mirno študijsko okolje. Omogočamo jim razne dodatne dejavnosti za njihovo osebno rast in medsebojno povezovanje.

Poleg tega sodelujemo tudi na župnijah, pri duhovnih obnovah in duhovnih vajah, duhovno spremljamo tiste, ki nas za to prosijo, poučujemo na fakulteti, v osnovni šoli, na orglarski šoli, vodimo pevske zbore … V letu 2011 je oživel Kulturni center Schellenburg, ki je odprl vrata mnogim kulturnim, predvsem glasbenim dogodkom.

Sveta Angela, ki nam je naročila, naj bomo odprte za potrebe časa, nas spodbuja, da vedno znova iščemo, kje nas današnji svet in Cerkev potrebujeta in poskušamo biti tam, kjer nas čaka Gospod.